SÍ NO A LA CAÇA

–Estic fent un documental.

–Sobre què?

–Sobre la caça.

–Sobre la caça?

–Sí, amb els caçadors que hi ha al meu poble.

–Però, a favor o en contra?

No és la primera vegada que en parlo. Ara ja s’està convertint en un repte personal: fer un documental sense posicionar-me ideològicament al respecte. Que, tanmateix, com he anat descobrint recentment, penso que és impossible doncs la temàtica ha estat escollida (en base a criteris subjectius) i la meva subjectivitat en general –en tant que ésser social– hi serà sempre present. El repte és que, donat el tema, intentaré fer el menys evident possible el meu posicionament al respecte. Perquè l’objectiu és un altre.

Percebo que, en general, són ben rebuts els posicionaments aparentment clars, contundents i fonamentats (o que ho semblin) més enllà de si s’hi està d’acord o no. Si s’hi està d’acord, sents proximitat. Si no, rebuig. És fàcil acceptar la proximitat. És fàcil rebutjar i quedar-te amb el que ja penses. Però, i el dubte? Com ens enfrontem davant el dubte? Personalment ho gestiono bastant millor que fa uns anys. Inclús és divertit! Sóc de ment dubtosa, se’t diu que dubtar no és bo, he provat de ser clar, no m’he n’he sortit (l’antropologia no ajuda) i ara faig militància del dubte (visca el dubte!). Després d’un any i mig submergint-me en el món de la caça, la principal conclusió a la que arribo és que és un món ple de dubtes. Per dir-ho d’una altra manera (potser poc fonamentada), proposo parlar de matisos. Provar d’encabir-los dins uns paràmetres ideològics serà feina pel treball final de grau. Ressaltar-los serà la tasca pel documental. Pressento que aquests matisos són l’element que poden generar el dubte en els posicionaments ideològics que hi pugui haver al respecte. El joc, exercici i repte és aquest: sembrar dubtes i somriure junts de nostres ideologies menys clares a través de l’explicació d’una realitat estesa pel territori, poc coneguda i plena de contingut.

oscar1

Un caçador a la batuda realitzada a Begues el passat 2 de febrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s